Tid för varandra trots småbarn i hushållet

Tid för varandra trots småbarn i hushållet

Att vara kär är för många det absolut bästa som finns. Att alltid ha en famn att komma hem till, någon man älskar som älskar en tillbaka, en bästa vän som man samtidigt är oerhört förälskad i. Ja, det är inte mycket som kan toppa den känslan. När man får barn förändras självklart vardagen rejält. Mycket till det bättre såklart men självklart är det dessutom mycket som är jobbigt och krävande med att helt plötsligt ha barn i hushållet. När barnen är riktigt små kan det vara svårt att få tid för sig själva då små barn kräver och behöver väldigt mycket uppmärksamhet och hjälp. Varje minut man får för varandra, till exempel när barnen sover eller är sysselsatta med något, är då guld värd.

Tips för egen tid

När barnen är riktigt små kan det vara svårt att ta hjälp av en barnvakt och till exempel gå ut och äta på tu man hand. Dels är man ofta otroligt trött under det första året innan barnet har fått in en normal och bra sov-rutin. Självklart tar det otroligt mycket energi att behöva gå upp flera gånger varje natt för att mata barnet eller bara få det att somna om igen. Många har då svårt att ens tänka tanken att skaffa barnvakt för att kunna gå ut och äta en kväll. Om man väljer att skaffa barnvakt en kväll trots att barnet är väldigt litet så är det antagligen sova som står på schemat för de båda vuxna.

Ett bra sätt att hålla barnet sysselsatt och lugn, samtidigt som ni vuxna kanske avnjuter en middag i hemmet, myser i soffan eller kollar på en bra film, kan vara med hjälp av ett babygym från Kullerbytta. Med ett babygym får barnet stimulans och träning med hjälp av en mysig matta eller filt att ligga på, där det hänger små gosedjur eller leksaker över barnets huvud som barnet kan sträcka sig efter eller pilla på. Detta är väldigt stimulerande för barnet som ofta kan ligga i babygymmet och njuta i flera timmar i streck. Ett perfekt sätt för er att få lite lugn, ro och tid för er själva.