Slott att gifta sig på

Slott att gifta sig på

Stundar ett bröllop? Då kanske du r sugen på att gifta dig som en riktig prinsessa eller prins? Det kan du göra, eller i alla fall skapa känslan av – det finns nämligen en hel drös av vackra slott runt om i Sverige som håller dörrarna öppna för de par som vill gifta sig kungligt.

Varje flicka har nog någon gång i livet drömt om att hon skulle vara en riktig prinsessa, och kanske är det samma för pojkar. Så kanske är det inte så konstigt att många vill göra sina bröllop och bröllopsfester lite extra kungliga denna speciella dag? Det är ganska enkelt ordnat, allt som behövs är egentligen en plats som ger känslan av kungligheter – så vad passar då bättre än att gifta sig på ett riktigt slott?

Bröllop och bröllopsfest på slott

Om du vill gifta dig på ett slott så finns det faktiskt ganska många sådana att välja på. I en artikel hos Aftonbladet har man sammanställt en lista på olika slott runt om i landet som låter brudpar att gifta sig där. Här är några utvalda tips från deras lista:

  • Rånäs slott, Norrtälje kommun – ett slott inspirerat av Italien som byggdes på 1800-talet och här finns både lokaler att gifta sig i och övernattningsplats i form av 50 stycken hotellrum.
  • Kronovalls vinslott, Tommelilla kommun – här lagras tusentals flaskor svenskt mousserande vin och vill man gifta sig här finns Fågeltofta kyrka för mindre sällskap och S:t Olofs medeltida korskyrka för den som vill slå på stort.
  • Rosersbergs slott, Sigtuna kommun – lantlig idyll vid Mälaren med rum som i princip stått orörda sedan 1800-talets början.
  • Häringe slott, Haninge kommun – vigsel an hållas både i slottsparken och i rotundan eller varför inte i någon av de omgivande kyrkorna?
  • Malmöhus slott, Malmö kommun – slottet här har även varit ett fängelse och fattighem en gång i tiden och är klassad som nordens äldst bevarade renässansslott som har både vallgravar och skydsvallar, en magisk plats med gamla anor att vigas på kort sagt.