Så väljer du rätt förlovningsring

Så väljer du rätt förlovningsring

Att gifta sig är en av livets viktigaste händelser. Förlovning- och vigselringarna är viktiga symboliska smycken som ska bäras hela livet ut. Därför är det viktigt att tänka igenom valet av ringar ordentligt. Här hittar du de bästa tipsen som hjälper dig att välja rätt ring till dig och din partner.

Välj en tidlös modell

Ringarna vid förlovning och vigsel är symboler för kärlek. De ska bäras varje dag för resten av livet och därför är det en god idé att välja tidlösa ringmodeller som ni inte tröttnar på. Smyckesdesignern Efva Attling designar magiska vigselringar inspirerade av kärlek. Efva Attling är har designat förlovnings- och vigselringar i mer än 20 år och hennes eleganta ringmodeller är tillverkade i 18 karat guld eller vitguld, med eller utan diamanter. Populära och klassiska ringmodeller inkluderar följande:

  • Solitärring – en enstensring med en lite större sten. Dessa är särskilt populära vid förlovning.
  • Alliansring – en ring med flera stenar i rad, vanligtvis diamanter. Denna typ av ring kommer i flera olika utföranden.
  • Halvalliansring – en ring med flera stenar i rad, men täcker oftast endast halva ringen. Fördelarna med en halvalliansring är att de är billigare samt enklare att justera i storlek.
  • Slät ring – en ring som inte har några stenar. Denna modell är särskilt vanlig för män.

Välj en ringmodell som passar livsstilen & personligheten

Det finns inga rätt eller fel när det kommer till köp av förlovning- och vigselringar. Det viktigaste är att ni väljer ringar som passar er livsstil, personlighet och stil. Eftersom ringarna ska bäras varje dag bör de passa till de flesta klädesplagg och smycken. Vissa väljer bort solitärringar i risk för att fastna med stenen vid utförandet av arbete, sport eller hemarbete. Det viktigaste är att ni väljer ringar som ni själva trivs i.

Håll er till budget

Sist men inte minst är det viktigt att ni gör upp en budget innan ni börjar leta efter ringar. Ringar och ädelstenar kan kosta nästan hur mycket som helst och det är lätt att bli lockad att köpa en ring som är dyrare än vad ni egentligen har råd med. Det är såklart viktigt att välja ringar av hög kvalitet eftersom de ska hålla hela livet, men en dyr ring är inte samma sak som evig kärlek visar studier. Hitta en prisnivå som passar er innan ni ger er ut och letar ringar.