Låt kärleken övervinna flyttkaoset

Låt kärleken övervinna flyttkaoset

Är det rätt så är det lätt. Ord som brukar användas för att beskriva ett välfungerande förhållande, men som är minst lika giltiga när det kommer till att ta nästa steg i det (förhoppningsvis) välfungerande förhållandet: Flytta ihop. För att ert nya liv tillsammans ska få den bästa av starter gäller det faktiskt att själva flytten går smidigt.

De allra flesta människor har någon gång behövt göra en flytt. Vissa flyttar flera gånger om året, andra bara några få gånger i livet. Oavsett hur ofta du flyttat vet du nog redan innan sammanflyttningen med din nya partner att allt packande, städande och bärande tar en hel del kraft och energi i anspråk. Och att det lätt blir bråk, även i de bästa förhållanden. Särskilt vad gäller själva flyttstädningen, om en av er är lagd åt att slarva och den andra tar flyttstädningen på stort allvar. Det kan vara bra att ta kontakt med en extern aktör som exempelvis www.deluxia.se för att undvika att ni ryker ihop det första ni gör.

”Flyttstädning är en av de absolut vanligaste tvisterna”, berättar Paul Lehecka, jurist på Hyresgästföreningen, för Dagens Nyheter. i en intervju om vikten av att flyttstäda enligt konstens alla regler.

Ta hjälp med flytten

Att ta hjälp med sin flytt är A och O för att undvika det relationsexperten Jacqueline Job benämner ”flyttbråk” i en artikel i tidningen MåBra. Ett nyförälskat par bör unna sig att fokusera på det positiva och roliga, och låta allt annat vänta till senare. Att förbereda flytten med en checklista som Expressens kan vara ett bra sätt att få syn på vad som behöver göras i god tid. För, som de flesta vet, är stress och press sällan bra för en relation.