Laga kärleksmat

Det finns ett fint ordspråk som säger att maten är pricken över livet. Och visst är det väl så? Speciellt om vi vill försöka att få vår kärleksrelation att spira.

Bara genom att bläddra igenom mängder av sajter med ordspråk finner man att mängder av dem handlar om mat. För på en hungrig magen kan man inte finna eller känna kärleken med livet. Och när man dejtar så är det otroligt viktigt att ha rätt mat i magen – eller att laga rätt mat. Och att laga goda rätter är inga svårigheter när det finns så många bra recept online.

Afrodisiaka

Smaken är som baken som det så charmigt kan heta. Och när det kommer till vad ens partner går igång på så handlar det mycket om att ha koll på både mat som väcker lustarna, men även på vad personen i fråga älskar. Här kan det handla om allt från tacopaj till ostron som man vill servera sin andra hälft. När det kommer till afrodisiaka så ansåg man på Antiken att det var Gud som hade lämnat små spår i naturen om vilka effekter en råvara hade på olika delar av våra kroppar. Inte för att så många tänker på Gud nu, men man förknippar fortfarande exempelvis ostron som något förförisk och spännande för att liva upp middagen.

På Matklubben har de, förutom mängder av recept, även bra artiklar varav en handlar om just Alla hjärtans dag och ingredienser som innehåller kända afrodisiaka. Här kommer ett utdrag och artikeln i sin helhet kan du läsa här.

  • Alla skaldjur, så som hummer m.m. Mest känd är nog ostronet.
  • Fänkål, grekerna ansåg denna grönsak vara stark sexuellt stimulerande.
  • Sparris. Men den ska främst ha verkan på män.
  • Cayennepeppar. Men var försiktig i hanteringen. Vi vill bara ha starka kryddor i maten, ingen annanstans.
  • Ingefära. Den har ett rykte över hela världen som ett starkt afrodisiakum. Enligt indisk litteratur rekommenderas en blandning av ingefärssaft, honung och löskokta ägg som ett botemedel mot impotens.