Kom ihåg-listan vid event

Kom ihåg-listan vid event

När det nalkas bröllop, dop, större födelsedagsfester eller liknande event är det mycket som en ska komma ihåg. För att underlätta kan det då vara bra att planera och strukturera ordentligt, ett tips är att lista saker som ska göras: före, under och efter. Här är några punkter att komma ihåg:

Före: Innan festen är det som mest att göra. Det första du bör ordna inför ett event är att bestämma datum för att sedan hitta en lämplig plats, och när du gjort det är det en god idé att skicka ut ”save the date-kort”. Speciellt om datumet ligger ganska långt fram i tiden. När det är gjort bör du planera mat, musik, eventuell dans eller andra aktiviteter som ska ske under festen. Detta är oftast den roligaste delen av att anordna en fest. Glöm inte heller att skicka ut riktiga inbjudningskort där all information om festen finns, det kan du göra antingen digitalt eller analogt.

Under: När festen igång kan det vara stressigt att ansvara. Det är därför många som gifter sig väljer att ha toastmasters som underhåller gästerna. Viktigast under festen är att försöka slappna av och själv fokusera på att ha kul, då kommer det att smitta av sig på alla andra. Osäker på hur du bäst minglar? Missa inte dessa tips.

Efter: Efter festen är det självklart städning av lokal som kommer först på listan men man får inte heller glömma att skicka ut tack för att ni kom-kort. Eftersom festen nu är över bör det finnas mycket tid att ordna snygga tackkort, kanske till och med personliga? Det är enkelt att göra egendesignade tackkort på nätet och gästerna kommer säkerligen uppskatta ditt utskick om det kommer med lite ansträngning. Mer information om just tackkort hittar du här.

Vill du få festen billigare? Dessa tips om billigare bröllop kan appliceras även på andra fester: