Inred sovrummet romantiskt

Romantik är en viktig krydda här i livet och det gäller även när det kommer till inredning och vardagen i allmänhet. Vad som uppfattas som romantiskt kan vara väldigt individuellt men det finns även vissa saker som ett kärleksfullt hem bör innehålla. Det rum där det särskilt gäller är naturligtvis sovrummet!

Bland de enklaste sakerna som du kan göra för att få en romantisk atmosfär i sovrummet för dig och din älskade är att fokusera på sängen. Här ska ni ju sova, mysa, prata och älska och därför är det underbart med härliga påslakan i sängen där ni kan njuta till fullo. Sköna material och vackra mönster ger en underbar känsla som kommer att uppskattas av er båda. Även om du är singel så är det mysigt med ett romantiskt sovrum som gör det trevligt att vistas i det.

Tips för ökad romantik

sängVid undersökningar av vad män och kvinnor uppfattar som romantiskt finns det både många åtskilda men också en hel del gemensamma faktorer, enligt en artikel i Expressen som presenterar ämnet. Till de saker som båda tycker om hör:

  • Att mysa tillsammans
  • Frukost på sängen
  • Dela minnen

Allt det här kan göras i sovrummet och medan de två första framförallt handlar om att ha en skön och fin säng, så har minnena mer med inredningen att göra. Sätt upp vackra och kul bilder på väggarna från upplevelser ni har delat, till exempel en resa, en fest, frieriet eller kanske bröllopet. Du kan också dekorera med föremål som har särskild betydelse för er både, till exempel en vacker blomma eller en filmposter från den första dejten. Enligt par-terapeuter är det viktigt för förhållandet att skapa minnen då det kommer föra er närmare.

Färger som skapar stämning

Förutom sängen och olika dekorationsföremål så är sovrummets färger också viktiga för atmosfären. Den mest romantiska färgen är rosa enligt många experter men det behöver inte betyda att hela sovrummet ska målas i den kulören som ett gammaldags flickrum. Istället kan du välja en sofistikerad champagnerosa eller varför inte några små detaljer i rosa guld? Det viktigaste är dock att ni tycker om färgvalet och om ni båda är stormförtjusta i exempelvis blått så kan den färgen bli den mest romantiska för just er!