IKEA portar kärlekskranka pensionärer

IKEA portar kärlekskranka pensionärer

Kärlek har ingen ålder, det är ett uttryck som man hört ett par gånger men när det kommer till kärlekskranka pensionärer så ryter IKEA ifrån – inte år att de ska få dejta, men mot att de dejtar i IKEA:s restaurang då detta lett till både bråk och förstörelse.

Dejting för äldre är inget ovanligt och det finns flertalet dejtingsajter på nätet som just riktar sig mot personer i övre pensionsåldern. Men det är inte alla som har tillgång till internet eller vet hur de ska använde det, och då får man ta till andra metoder för att träffas. I Kina har exempelvis pensionärerna börjat använd IKEA:s restaurang som mötesplats. Nu har möbeljätten dock fått nog.

IKEA i Kina har tröttnat

I Kina har pensionärerna börjat vallfärda till IKEA för att umgås, träffas och dejta, men det är något som inte längre uppskattas av varuhuset. Enligt uppgifter till Expressen ska pensionärerna komma in när varuhuset öppnar, köpa sig en kopp kaffe eller te för att sedan njuta av varuhusets generösa påtår – under resten av dagen. Och det är inte riktigt så det är tänkt. Men. Det är inte därför som IKEA vill porta de kärlekskranka pensionärerna, det är på grund av deras beteende. Inte nog med att de endast köper sig en ynka dryck som de friskt fyller på under dagen så tar de dessutom med sig egen mat in i restaurangen och inte bara en gång har deras beteende varit upprörande. Det sägs till exempel att deras beteende varit ociviliserat och att de dessutom både kastat mat och spottat på golvet. Så för att komma till bukt med problemet har man nu satt upp en skylt som lyder ”ingen mat – ingen sittplats” men dessvärre verkar ingen bry sig speciellt mycket om det.