Hur funkar nätdejting – egentligen?

Hur funkar nätdejting – egentligen?

För några år sedan höjde man tveksamt på ögonbrynen om en väninna berättade att hon skulle träffa en person i verkligheten som hon från början träffat på nätet. Man gjorde alla möjliga övertalningsförsök till att hon skulle låta bli, det kan ju vara en galen seriemördare för allt i världen! Nu ser det lite annorlunda ut.

Allt fler par berättar lyckligt om hur de träffades på en dejtingsajt från början, att det var kärlek vid första mailet och att de är Internet evigt tacksamma. Även om internetdejting blivit vanligt och accepterat, finns det självklart fortfarande skäl till att vara försiktig. Här följer några allmänna råd till den som är sugen på att testa internetdejting…

  • Om något låter för bra för att vara sant, är det antagligen det. Om en kille påstår att han äger ett casino i Norge, ett i Las Vegas och ett i Japan, samtidigt som han glatt berättar om sin nyinköpta helikopter, är det dags att bli lite skeptisk.
  • Trots allt är det lätt att ljuga på Internet. Man kan i princip skapa sin drömidentitet och sedan lura stackars kärlekskranka människor att man är lång, smal, blond och storbystad – medan man i verkligheten sitter med ölmage och mjölkmustasch.
  • Om du ska träffa en person i verkligheten som du träffat via nätet, ta med en kompis och träffas på en öppen, allmän plats. Man kan inte vara för försiktig.

Det är intressant att känna till vilka tre fundament olika nätdejtingsajter grundar sig på. De är…

  • Tanken om att det finns någon för alla
  • Denna någon finns på just vår dejtingsajt
  • Denna någon är seriös och redo för en långvarig relation, i och med att han/hon är villig att betala för dejtingsajtens tjänster.