Gör hemmet till ert eget

Att flytta ihop med den du älskar är naturligtvis väldigt spännande. Nu ska två hem bli till ett och då är det vanligt att vilja köpa en hel del ny inredning. Det gamla ska ut och det nya ska in, så att du kan påbörja ditt nya liv med din nya partner.

Varje dag flyttar människor ihop med varandra. Du ser fram emot att få bo tillsammans med den du älskar och vakna upp sida vid sida varje morgon. Att bo tillsammans kan dock tära en hel del på relationen, speciellt om du har många saker med dig från tidigare förhållanden. Om du vill säkerställa att du och din parter får en riktig nystart så kan det vara bra att göra en rensning. Det finns vissa saker som du helt enkelt inte behöver spara.

Satsa på en ny säng tillsammans

ny sängVill du ligga i en säng som din partner har haft med sitt ex? Troligtvis inte och det vill nog inte din partner heller. Att se över sängen är därför något som ni båda bör göra när ni ska flytta ihop. Det bästa är om du gör dig av med den säng som du har idag och köper en ny tillsammans med din partner. Tillsammans går ni i butikerna och testar, provligger och väljer mellan olika märken för att skapa ett hem som är bara ert eget. Det finns många olika märken att välja mellan. Till exempel är sängmärket Carpe Diem som är mycket uppskattat och populärt. En ny säng kan vara dyr och är för många en stor investering. Försök därför att ha lite is i magen när ni väljer och tänk på följande!

  • Madrassen ska ni testa ut tillsammans. Det är trots allt ni båda som ska sova på den.
  • Fundera på vilka sovställningar som är vanligast hos dig och din partner
  • Du bör aldrig köpa en säng som du inte har testat att ligga i
  • Hur ska sängen se ut? Ska det vara en ställbar säng, en ramsäng eller en kontinentalsäng?
  • Se till att du inte bara fokuserar på madrass och säng, utan välj även ut en kudde som passar. Fördelen här är att du och din partner kan välja olika kuddar för att anpassa er efter individuella behov.

Rensa mer än bara sängen

flytta ihopDu ska starta ett nytt hem tillsammans med en ny partner och därför bör du inte hålla kvar för mycket i det förflutna, det kan skada relationen. Försök att gå igenom alla de föremål som du planerar att ta med dig till den nya bostaden. Är det verkligen nödvändigt för dig att spara den där filten som du fick från ditt ex eller den där inredningsdetaljen som du och din tidigare partner köpte på er resa till Spanien? Naturligtvis behöver du inte göra dig av med allt, men försök att åtminstone sålla bort saker utan direkt värde. Har du en mycket snygg, dyr och exklusiv pall som du har köpt i ett tidigare förhållande är det självklart mer troligt att du vill behålla denna än exets tofflor som fortfarande ligger slängda under soffan.