Från sommarflört till ..?

Har du träffat någon som fick ditt hjärta att slå över några slag i sommar? Någon som gav dig fjärilar i magen och ett leende på läpparna? Som gjorde att du, trots regnet utanför ditt fönster på din lediga semesterdag, inte kunde göra annat än skratta? Härligt.

Då har du mest troligt drabbats av en sommarflört. Och nu kommer hösten. Det är dags att ta reda på om mannen eller kvinnan som fått dig att le är endast en sommarflört eller någonting mer. Hur vet man? Det vet vi!

Finns det känslor?

Det är egentligen ganska enkelt. Det du behöver ta redo på är om du har känslor för hen och se efter om hen har känslor för dig. Är ni båda på samma nivå finns det självklart ingen anledning till att avsluta relationen, utan itället kan ni ta med kärleken till hösten och njuta av kalla kvällar med rödvin och mys i soffan. Men en sommarflört är lätt att förväxkla med verkliga känslor. Exempelvis brukar man spendera väldigt mycket tid med sin sommarflört även om ena personen (eller båda) inte ser det som ett förhållande. Det kan handla om att en av er inte är redo för att ta steget och inte tillåter sig att bli kär, men ändå trivs i ditt sällskap. Viktigast är dock att du tar reda på ifall känslorna finns där innan det är för sent. Att kombinera höstens mörker med ett inre mörker i form av ett krossat hjärta är inte rekommendera så passa på att ta det där jobbiga snacket nu innan solen försvinner bakom molnen.

Du överlever!

Och du ska komma ihåg att om det nu är så att sommarflörten slutar här och inte blir mer än en fling så kommer du att överleva. Behöver du hjälp på traven? Läs vårt inlägg ”När man släpper taget tar man steget” om hur man går vidare från en avslutad relation. Glöm inte heller att kontrollera eventuella konsekvenser av sommarflörten. Har du och din fling inte lovat varandra någonting finns det en risk att hen också flingat med någon annan, vilket i sig kan ge dig en otrevlig överraskning. Mer tydligt om vad vi menar kan du läsa här: http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.415958-sommarflorten-behandlas-i-host