Ett tips för billigare dejter

Ett tips för billigare dejter

Det är ett känt faktum att kvinnor kostar männen pengar. En sann gentleman bjuder på allt på dejter och liknande. Det här hänger ihop med 1800-talsidealet där det är mannen som står för lönearbetet och kvinnan som tar hand om hushållet. Det här idealet har egentligen alltid varit just ett ideal, men det blev ändå bestämmande även för 1900-talet i större delen av världen.

Idag lönearbetar många kvinnor i Sverige, och det är inte ovanligt att de tjänar mer än männen som de dejtar. Så vem som ska betala är ofta lite oklart, framför allt som många har ganska små marginaler fastän de arbetar heltid.

Ett sätt att spara pengar, både när man planerar dejter och i vardagen (för att ha råd att bjuda hetingar på dejter) är att använda sig av varenda rabattkod man kan hitta och som man tror sig kunna ha användning för. På det sättet kan man ha råd att bjuda på ballongfärd med tillhörande ostron och champagne, utan att behöva skuldsätta sig för all framtid.

Sex and the City-trenden har nämligen nått dejtandet, och det blir allt vanligare med spektakulära dejter. Som tur är håller det på att komma en backlash, där det mindre spektakulära nästan blir det mest spektakulära.