Den viktigaste att älska

Den viktigaste att älska

Något som väldigt många missar i dagsläget är att älska sig själva. Det är nämligen så att väldigt många hela tiden letar efter någon annan att älska, man kan lätt känna igen dem genom att de ständigt letar efter en ny partner och aldrig är singel någon längre stund.

Vi har skrivit om den där perfekta andra förut, och gett en hel massa råd när det kommer till kärlek, dejting och relationer, men den viktigaste relationen är ändå den du har till dig själv. Du kanske tycker det låter som en klyscha, men för att älska någon annan måste du först älska dig själv. Det är så sant som det är sagt, och om du inte uppskattar och älskar dig själv kommer du förmodligen hamna i ett förhållande där något blir fel på grund av det.

Om du inte älskar dig själv kan det till exempel handla om att du inte tycker att du är värd en så fin person som din partner. Du sätter dig själv i ett underläge och beskyller dig själv för att inte duga, och när din partner märker att du inte älskar dig själv kan det bli väldigt fel, för hur ska din partner kunna älska dig om du inte du älskar dig själv? Det kan också märkar genom att du inte kan ta emot komplimanger, och det är ju någonting man vill ge till varandra väldigt mycket när man är nykär, och det finns inget mer frustrerande än en partner som inte kan ta emot en komplimang. I slutändan handlar det ändå om kärlek och respekt till dig själv, du kan inte ge det till någon annan om du inte kan ge det till den som borde stå dig allra närmast – dig själv.