Den perfekta dejten

Den perfekta dejten

De flesta har en föreställning om hur den perfekta dejten ser ut. Vissa vill laga en god middag och bara vara hemma, medan andra vill gå ut på den trendigaste restaurangen. I den här artikeln svarar vi på hur svenskarnas perfekta dejt ser ut.

1544346-romantic-cafe-restaurant

Vi har i ett tidigare inlägg gett tips på hur man anordnar den perfekta hemmakvällsdejten och vad som behöver vara på plats för att göra kvällen så mysig som möjligt. Det är viktigt att man gör vissa saker, och undviker andra, för att dejten ska bli helt perfekt. Men hur ser den perfekta dejten egentligen ut?

Hemma eller restaurang?

I den här artikeln har man tagit del av en undersökning där ett stort antal svenskar har fått svara på hur den perfekta dejten ser ut. När det gäller en middagsdejt vill svenskarna gå på en mysig restaurang där de får tillbringa nära och mycket tid med sin dejt. Vad gäller restaurangvalet verkar krogen runt hörnet fungera lika bra som ett hippt och trendigt ställe. Middagsdejten blir dock ultimat om den toppas med ett glas champagne. Vad gäller om man överhuvudtaget ska gå ut och äta eller stanna hemma, svarar de flesta att det inte spelar så stor roll eftersom sällskapet är det viktigaste. Men 40 procent svarar att de allra helst vill bjuda på en middag som de lagat själva.

Dos and don’ts

När det kommer till att ha med sig presenter på dejten och uppvakta den man dejtar svarar 30 procent att det är en bra idé att ha med sig blommor. Något som många svarar att de inte tycker man ska göra på en dejt är att dricka för mycket alkohol. Det kan vara härligt och avslappnande att ta en drink eller två men när det går till överdrift är det inte alls charmerande.