Den obetalbara vänskapen

Den obetalbara vänskapen

De flesta av oss har enda sedan barnsben fått höra att vänskap och kärlek är något som inte kan köpas för pengar. Att köpa presenter behöver naturligtvis inte alls vara en symbol för att man vill något speciellt eller att man vill köpa sin vänskap eller kärlek. Det kan också vara en symbol för att man är tacksam att man har en speciell person i sitt liv. Att känna att man behöver köpa sin kärlek eller sina vänskapsrelationer för pengar genom att köpa presenter är givetvis ingen situation som någon skulle önska sig. Allra helst vill man naturligtvis bli älskad och uppskattad för den man är.

Om man känner att man skulle vilja visa sin uppskattning för en person som är av stor betydelse i ens liv kan det ibland vara svårt att komma på något som är värdigt och ge och som på bästa sätt kan bli en symbol för vänskapen. Vad man bör komma ihåg är att det är tanken som räknas i en vänskap, och att det lilla som en vacker blombukett kan vara precis lika betydelsefull som något mer märkvärdig. Men vad skulle man egentligen kunna ge?

  • Är man duktigt på att göra saker själv, som att måla, skulle man kunna måla en egen tavla att ge bort eller göra ett eget fotoalbum med minnesbilder från saker man gjort tillsammans.
  • De små gåvorna i vardagen är som sagt lika betydelsefulla som de större. Att bjuda på en hemlagad middag är inte bara en fin gest utan gör även att man får spendera lite tid tillsammans.
  • De flesta gåvor eller stunder där man får spendera en trevlig stund tillsammans är en fin present. Planera in en dag eller en eftermiddag då ni tillsammans gör något som både tycker om. Kanske gå på en utställning tillsammans eller passa på att upptäcka nya sevärdheter i staden.