Dejting och kärlek

Dejting och kärlek

Att allt fler människor idag både letar efter och hittar kärleken på internet är det nog ingen som längre höjer på ögonbrynen över. Tyvärr är det ju inte riktigt som i de romantiska komedierna att man krockar med någon i mataffären, tittar upp och möter blicken på sitt livs kärlek. Nej, i verkligheten är det tyvärr lite svårare att hitta den rätta och det är därför väldigt förståeligt att allt fler söker lyckan och kärleken online istället för att gå till en stimmig bar och leta bland de salongsberusade gästerna.

Ofta lär man känna varandra ganska bra även över mail och telefon men man ska självklart vara noga med att inte ge ut information om var man arbetar eller bor etcetera innan man har träffat människan och fått en bra känsla av personen. Tyvärr finns det ju faktiskt en del sjuka människor där ute som uppger sig för att vara någon de inte är för att lura människor på pengar eller annat. Men nu får vi anta att det inte är så, eftersom det ändå är relativt sällsynt. När man har mailat ett tag och kanske pratat i telefon några gånger och börjar känna sig redo och sugen på att träffas i verkligheten så är det alltid trevligt att gå ut och äta på någon mysig restaurang. Samma sak gäller ju faktiskt här. Man bjuder inte hem en främmande person på första dejten när man aldrig träffats tidigare. Att träffas ute de första gångerna är därför att föredra.

Om allt går vägen och känns bra även när 3-4 dejter har passerat då? Ja, då är det klart att man ska bjuda hem personen eller tacka ja till en inbjudan till dennes hem. Att komma hem till någon eller släppa in någon i sitt eget hem är en väldigt personlig handling och ett hem säger väldigt mycket om en person. Allt ifrån inredning, musik, dofter, ordning etcetera är sådant som speglar en person ganska bra. Så varför inte leta upp ett riktigt bra recept på fläskytterfilé eller annat gott kött och visa den där speciella personen både dina matlagningskunskaper och ditt hem nästa gång det är dags för dejt? Kött och vin kan aldrig gå fel, så länge personen inte är vegetarian och nykterist det vill säga.