Dejting för äldre

Dejting för äldre

Först är livet över när en fyller 30. Sen flyttas gränsen till att det är över när en fyller 40 och sen 50 och sen 60 och så fortsätter det. För livet tar ju aldrig slut vid en viss ålder, utan du kan leva livet hur gammal du än är.

Detta är någonting som blir allt mer tydligt i och med det digitala steget vi nu har gjort. Internet har öppnat dörrarna och på sidor som Facebook och Instagram ser vi hur även de i övre medelåldern lever ett roligt liv. Men så roligt har de inte alltid haft det, speciellt inte de som blivit singlar på äldre dagar. Många vet nog en eller flera äldre personer som efter ett krossat äktenskap valt att leva ensamma tills deras tid på jorden är över, bara för att de inte finns utrymme för dem att ragga eller bara träffa nya människor. Men så är inte fallet längre.

Par på spa2

Som exempel kan singlar över 50 nu träffas på ”singel after work”. Det är någonting som från början endast fanns i Göteborg men nu sprider sig över landet. Konceptet är mycket enkelt och en kväll i månaden bjuder arrangören in de män och kvinnor som är över 50 år att träffas för lite dans och mingel. Härligt tycker vi som tror på kärleken oavsett vilken ålder en befinner sig i. Dejting för äldre har man också skrivit om i en artikel från Aftonbladet här. Där skriver man att nästan en femtedel av de som är singel och 50 plus numera dejtar aktivt och är nöjda med sitt sociala umgänge.

På med hörapparaten och iväg till dansbanan

Så är du på andra sidan 50-årsgränsen och söker någon att umgås med för en kväll, eller för resten av livet? Då är det bara att köpa nya hörapparatsbatterier, damma av finklänningen eller din tjusigaste slips för att sedan ut och spana. Det finns fler som du där ute så iväg och fånga. Du kommer inte att ångra dig.