Dejta med mobiltelefonen

Dejta med mobiltelefonen

För några år sedan var datorn ett av de främsta verktygen för den som ville hitta en ny partner. Den rollen har nu tagits över av mobiltelefonen. En gång i tiden var det något stigmatiserat att dejta via nätet, men den stämpeln är nu helt borta – idag dejtar nästan alla via någon app på mobiltelefonen. Här kan du läsa om några av de just nu största dejtingapparna för iPhone och Android.

I vår tid hittar vi ofta våra partners fjärran från dansgolven och singelkvällarna. Det är numera mobiltelefonen som är den kärlekstörstande singelns verktyg #1. Men om du ska använda din iPhone X för att hitta en dejt behöver du först se till att den är hel. En trasig skärm anses till exempel väldigt oattraktivt. En studie fann att sannolikheten att kvinnor fick negativa associationer till sin dejt ökade med 86% om dejtens mobilskärm var trasig. Laga din iPhone X här: https://phonehero.se/laga/Apple/iphone-x och öka chanserna för att din dejt slutar lyckligt. Dejtingapparna domineras till största delen fortfarande av gamla trotjänare.

Tinder

dating loveTinder har länge varit den dominerande dejtingappen och är så fortfarande även om den tappat lite i prestige på senare tid. Appens popularitet är på nivån att den gett upphov till ett verb: att ”swipea”. Det handlar förstås dejtingappens funktion att svepa profiler du tycker om åt höger och de du inte tycker om åt vänster. Om de du swipeat åt höger sveper också dig åt höger matchar ni och ni får möjligheten att prata med varandra.

Om du är ute efter ett stort utbud och vill ha möjligheten att gå på många dejter finns det knappast något bättre alternativ just nu. Allt är dock inte felfritt med den här appen, eller snarare: om Tinder är rätt app för dig beror på vad du är ute efter. Det går att hitta äkta kärlek här, men chansen är desto större att du kommer hitta många människor att träffa för kortare, tillfälliga relationer. Om du bor i en mindre ort kan Tinder vara det enda riktigt bra alternativet.

Bumble

iphone 11Många skulle nog säga att Bumble är ett något seriösare alternativ till Tinder. Med några få skillnader är det i princip samma tjänst som erbjuds. Svep profiler du tycker om åt höger och de andra åt vänster. Den stora skillnaden här är att det är kvinnor som ska ta första kontakten (på Tinder är det till övervägande delen män som förväntas ta kontakt först). En annan skillnad är att Bumble har en funktion där du kan hitta nya vänner.

OKCupid

OKCupid är en av de äldsta apparna av det här slaget och som sådan inte längre den mest välanvända. Den har dock sina fans och förtjänar ett försök om du bor i en storstadsregion och samtidigt har seriösa ambitioner att hitta en långvarig relation. Till skillnad från Tinder och Bumble är den betydligt mer sofistikerat utformad med en avancerad algoritm som baseras på preferenser och val du själv ställer in. OKCupid har ibland väckt kontrovers med de frågor som man frivilligt kan besvara i syfte att få bättre förslag på personer att potentiellt dejta.