Bröllop på en budget

Bröllop på en budget

Ska du gifta dig i sommar? Då har du verkligen något att se fram emot. Med en del planering kan du få till ditt fantastiska drömbröllop som får alla gäster att häpna och det behöver inte kosta skjortan.

Ett bröllop kommer i alla möjliga varianter. Det du framförallt behöver tänka på när det kommer till att planera ett bröllop är att det inte finns något rätt eller fel. Bröllopsindustrin omsätter varje år flera miljarder för till exempel lokaler, kläder, mat och dryck. Men bara för att andra betalar hur mycket som helst för sitt bröllop behöver inte ni göra det. Vill ni gifta er lite mer stillsamt kan ni gå på en drop-in vigsel.

Bruden och brudgummen dansar vid bröllopsmottagning utanför på bakgården.Billigare bröllop bidrar till att äktenskapet håller längre

En studie visar att ju mer bröllopet kostar desto större risk är det för skilsmässa, framförallt i de fall där det har varit en dyr förlovningsring. Detta är en anledning till att satsa på att planera ett lite billigare bröllop. För att dra ner på kostnaderna men inte på festen kommer här några tips.

  • Ha festen hemma i trädgården och pynta med fantastiska bröllopsdekorationer som du kan hitta till exempel på https://kalasdekorationer.se/brollopsdekorationer-1. Se till att ni har ett partytält ifall det skulle börja regna.
  • Ha ett knytkalas där alla gäster tar med sig en rätt var. Då kommer det finnas mängder med spännande mat att prova.
  • Köp begagnade bröllopskläder. Nästintill alla kläder har bara blivit burna en gång. Det finns flera second hand affärer men även köp- och sälj sajter som har begagnade bröllopskläder.
  • Be gästerna att lämna ett bidrag till en smekmånad istället för att köpa onödiga bröllopspresenter som ni inte kommer att använda.
  • Nuförtiden när det finns Spotify och riktigt bra högtalare behöver det inte nödvändigtvis finnas ett live-band. Be gästerna lägga till låtar i en lista innan bröllopet så kommer det finnas någon musik som alla gillar.

Det absolut viktigaste när ni ska planera ett bröllop är att ni gör upp en budget som ni sen följer. Se till att börja spara till bröllopet i god tid innan så ni slipper ta lån för er fantastiska dag.