Att vårda relationen

När man är i ett förhållande gäller det att man vårdar relationen, anpassar sig efter varandra utan att ge upp sig själv och sitt eget liv, att respektera varandras olikheter etcetera. Att alla förhållande och relationer går upp och ner är väl ingen nyhet och det är heller inte särskilt konstigt. Eftersom alla personer påverkas av omständigheter i livet så är det inte konstigt att även förhållandet blir påverkat, både av upp- och nergångar.

 
Kärlekspar

Ta hand om din älskling

Har en av parterna i förhållandet en tuff och stressig tid på arbetet, bearbetar en sorg eller annat är det klart att detta märks i er relation. Att vårda kärleken genom att vara sin partners bästa vän och trygghet och finnas där i vått och torrt genom att ge stöd och kärlek är det bästa man kan göra. Ibland kan man behöva uppmuntra sin partner lite extra och det kan man gör på många olika sätt. Man behöver inte köpa dyra presenter som ett helt guldkit, diamanter eller en svindyr märkesväska. Det räcker faktiskt med små oväntade kärlekshandlingar för att muntra upp den m an älskar. Vad kan man då göra för småsaker?

•    Skriv ett kärleksbrev på toalettpappersrullen som din älskade ser när han eller hon besöker badrummet på morgonen.
•    Väck din partner med frukost på sängen en helt vanlig vardag innan det är dags att gå till arbetet.
•    Klassiska saker som att komma hem med blommor, din partners favoritgodis och en hyrfilm som han eller hon länge har pratat om att se är sådant man verkligen kan leva på i veckor.
•    Bjud ut din älskling på en mysig middag med god mat och gott vin en kväll då du vet att denna har en tuff vecka på arbetet.
•    Tappa upp ett bubbelbad, tänd ljus och häll upp lite vin när din kärlek kommer hem från en lång arbetsdag.
•    Berätta ofta för din älskling hur underbart vacker och älskad han eller hon är.
•    Överraska med små lappar med kärlekshälsningar på badrumsspegeln, kaffebryggaren, i garderoben, på bilnycklarna etcetera. Att börja dagen med att hitta en lapp med ett litet kärleksmeddelande från sin partner är helt klart ett av de bästa sätten att börja sin dag.

Oavsett hur du föredrar att ta hand om din älskade så är det viktigaste att man gör det. Om det är lappar, presenter, överraskningar eller bara mängder av kärlek och vackra ord, spelar faktiskt ingen roll. Ta hand om varandra och ge inte upp för att ni har en tuff period. Länge leve kärleken!