Att finna kärleken

Att finna kärleken

Att älska sig själv kan låta som en gammal klyscha men faktum är att det är en av de viktigaste vägarna till lycka. Medan vissa människor tycks göra det helt naturligt av sig själva så är det många som upplever det som oerhört svårt att inte bara älska utan till och med att tycka om sig själva.

Anledningarna till dessa svårigheter kan vara många och varierade, exempelvis en svår uppväxt, komplex eller rädsla, mobbning i skolan eller på jobbet, missbruk eller en rad misslyckade vänskaps- eller kärleksförhållanden. Alla djupgående och svåra situationer som de flesta dock kan klara sig ur. Genom att ta hjälp av en livscoach som tommydavidovic.se/sv/livscoach kan du reda ut dina tankar och känslor, ta reda på var problemen bottnar och finna vägen till både kärleken och ett lyckligare liv.

Du är inte ensam

Ledsen singelflicka ser en tillgiven par som går utomhus i en parkFör dig som är omgiven av lyckliga par och människor med enorma vänskapskretsar men som själv är ensam kan det ibland kännas som ett problem som bara du har. Faktum är att hela 1.8 miljoner av Sveriges 4.7 miljoner hushåll består av ensamstånde och även om det i många fall är av eget val så är det också en stor andel som gärna skulle vilja dela sitt liv och sin tillvaro med någon annan.

Respekt och egenvärde

Vad en livscoach kan hjälpa dig med är att reda ut varför du mår som du gör och att vända på det negativa till något positivt och det finns ett flertal tillvägagångssätt. Är du socialt lite tafatt så kan det till exempel handla om att gå med i en grupp som uppmuntrar och ger stöd, att hitta det du är bra på eller att lära dig att säga nej. En så enkel sak som en hobby är ett sätt att hitta något eget som du gör bara för att det är kul eller intressant och som därmed blir en del av din egen identitet.

Finn kärleken

Bristande självförtroende är en av de främsta anledningarna till att människor gör felaktiga relationsval och i grund och botten handlar det nästan alltid om att inte inse sitt egenvärde och att inte älska sig själv. För att gå vidare i livet, antingen på egen hand eller med någon annan, så gäller det att först hitta kärleken till den viktigaste personen i ditt liv: du!