3 fördelar med magasinering

3 fördelar med magasinering

Det är bättre att magasinera dina möbler och föremål när du flyttar än att slänga eller sälja dem. Det finns många fördelar med magasinering. Det är bland annat bättre för miljön, du får mer plats i hemmet och du kan använda föremålen i framtiden.

Magasinering är den bästa lösningen när du behöver få mer plats i hemmet. Genom att magasinera dina saker kan du förvara föremål och möbler som du inte vill göra dig av med. Det är särskilt bra när du ska flytta ihop med någon och ni båda har möbler från tidigare boenden. Det är även bra om du ska renovera hemmet, flytta utomlands en kortare period eller studera på annan ort. Här kan du läsa mer om varför magasinering är bra.

1. Var klimatsmart och få mer plats i hemmet

När du flyttar ihop med någon har ni förmodligen fler saker än vad som får plats i det gemensamma boendet. Magasinering är lösningen på problemet. Med magasinering av dina saker kan du få mer plats i hemmet utan att behöva slänga möbler och saker som du bryr dig om. Föremål som lämpar sig särskilt bra för magasinering är exempelvis vinterutrustning, barnens gamla leksaker samt möbler och föremål med något slags emotionellt värde. Genom att magasinera sakerna får du mer utrymme i hemmet och du tar vara på boytan bättre. En stor fördel med att behålla och magasinera möbler är att du undviker slit-och-släng-konsumtion som har stark negativ klimatpåverkan.

2. Spara för ert framtida boende

Genom att magasinera istället för att slänga eller sälja sparar ni möbler och inredningsföremål för framtiden. Kanske kommer dessa att komma till användning när barnen blir stora eller när ni flyttar till ett större boende. Magasinering passar även utmärkt vid en tillfällig flytt utomlands, studier på annan ort eller vid renovering.

3. Bra med egna möbler vid separation

Tyvärr är det inte alla relationer som varar för alltid. Tvärtom visar statistiken att det är mycket vanligt med skilsmässor och separationer. Därför är det viktigt att även förbereda sig på tråkiga slut i relationen. Tänk smart och planera för att du eventuellt en dag kommer att behöva dina egna möbler. Genom att magasinera dina möbler har du en trygghet om du och din partner skulle separera.